Nikola Jokić predvodi Denver Nagetse do pobede nad Portland Blejzersima

Nikola Jokić predvodi Denver Nagetse do pobede nad Portland Blejzersima

Nikola Jokić predvodio je Denver Nagetse do pobede nad Portland Trejl Blejzersima rezultatom 112-103 u nedelju uveče, dok su Džamal Marej i ostatak tima takođe briljirali na terenu.

Jokić je postigao 29 poena, dok je Marej dodao 21 poen i 10 asistencija, ističući se svojom igrom i vođstvom tima. Ova pobeda predstavlja drugu u poslednjih 48 sati za Nagetse nad svojim rivalima iz divizije.

Iako su Blejzersi pružili žestoku borbu, Nagetsi nisu zaostajali više od jednog poena tokom većeg dela utakmice. Ključni trenutak došao je u poslednjim sekundama treće četvrtine kada je Jokićev koš izjednačio rezultat na 84-84, čime su Nagetsi preokrenuli zaostatak od 14 poena iz prvog poluvremena.

Pored Jokića i Mareja, još četvorica igrača Nagetsa postigla su dvocifren broj poena, uključujući novajliju Pejtona Votsona koji je briljirao sa 10 poena u četvrtoj četvrtini.

Iako su Blejzersi imali nekoliko sjajnih pojedinaca, poput Deandrea Aitona i Anfernee Simonsa, koji su postigli 27, odnosno 26 poena, nisu uspeli da se izbore za pobedu.

Ovo je Denverovom domaćem skoru načinilo 21-4, dok su Blejzersi sada spremni za naredne izazove, sa mečom protiv Detroit Pistonsa u četvrtak.

Nagetsi će se u četvrtak suočiti sa Los Anđeles Lejkersima, dok će pokušati nastaviti svoj uspeh u sezoni.