Brazil pobedio Švedsku na Dejvis kupu, a SAD osigurale plasman

Brazil pobedio Švedsku na Dejvis kupu, a SAD osigurale plasman

Tijago Monteiro je predvodio brazilski tim do pobede nad Švedskom na Dejvis kupu, osvojivši ključnu pobedu nad Šveđaninom Elijasom Imerom rezultatom 4-6, 6-4, 6-2. Ova pobeda donela je Brazilu ukupnu pobedu od 3-1 i plasman u grupnu fazu finala Dejvis kupa. Uz Monteira, tim Brazilaca, Felipe Meligeni Alveš i Rafael Matos, nadmašili su švedski tim u dublu, pobedivši Filipa Bergevija i Andrea Goransona sa 6-2, 7-5. Ovi trijumfi označavaju treću uzastopnu pobedu Brazila u Dejvis kupu, nakon što su prošle godine pobedili Kinu i Dansku u Svetskoj grupi I.

U međuvremenu, Sjedinjene Američke Države su osigurale plasman u grupnu fazu pobedom nad Ukrajinom u Litvaniji, zbog ratnih dešavanja u Ukrajini. Ovaj trijumf stavlja SAD u red sa 12 drugih pobedničkih ekipa ove nedelje, koje će se pridružiti aktuelnom šampionu Italiji, vicešampionu Australiji iz 2023. godine, kao i vajld kard timovima Britanije i Španije u grupnoj fazi finala u septembru. Nakon toga, osam timova će se boriti za plasman u četvrtfinale u španskoj Malagi u novembru, gde će biti određen šampion.

U ostalim mečevima koji su se održali u subotu, Holandija je pobedila Švajcarsku sa 3-2, Nemačka je savladala Mađarsku sa 3-2, Slovačka je trijumfovala nad domaćinom Srbijom sa 3-0, Kanada je pobedila Južnu Koreju sa 3-1, dok je Finska savladala Portugal sa 3-0. Ovi mečevi obeležili su dinamičan dan teniskih nadmetanja širom sveta, dok timovi nastavljaju svoj put ka finalu Dejvis kupa.