Troicki: U Kraljevu da nastavimo trijumfalan niz

Troicki: U Kraljevu da nastavimo trijumfalan niz

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki veruje da će i treći put nacionalni tim slavljenički završiti meč u Kraljevu, ovoga puta protiv Slovačke.

Teniska reprezentacija Srbije igraće kvalifikaciona rundu Dejvis kupa protiv Slovačke 2. i 3. februara u Kraljevu. Srbija će morati da savlada Slovačku ukoliko želi da se plasira u grupnom delu finalne faze takmičenja.

Srbija je poslednji put igrala pred domaćom publikom 2018. godine protiv Indije, takođe u Sportskom centru „Ibar“.

„Već treći put igramo u Kraljevu i sećam se da nas je publika nosila do trijumfa. Pozivam ih da nam i ove godine pomognu protiv Slovačke, da nastavimo trijumfalan niz“, rekao je Troicki pred meč koji reprezentacija Srbije igra kao domaćin posle punih pet godina.

Selektor je naveo da postoje mali problemi u planiranom sastavu.

„Svi reprezentativci koji su ovde, u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji su spremni za meč i imaju odlične uslove da se pripreme za petak i subotu. Nažalost, već se znalo da Novak neće da igra, a od planiranih reprezentativaca zbog prehlade je otpao i Hamad Međedović. Međutim, Kecmanović, Đere, Lajović i Ćaćić su spremni za sva iskušenja“, istakao je Troicki.

Sparing pojačanje za mečeve protiv Slovačke biće juniorski reprezentativac Ognjen Milić.

„Priključili smo, po tradiciji, juniorskog reprezentativca Ognjena Milića. Reč je o levorukom talentovanom igraču kome će da puno znači rad sa seniorskim reprezentativcima“, naveo je Troicki.

Selektor Slovačke Tibor Tot veruje u svoj tim i pohvalno je govorio o uslovima u Kraljevu.

„Do sada nisam imao prilike da budem u Kraljevu, a uslovi su odlični. Verujem da ćemo jakom timu Srbije, jednom od najboljih u svetu, čak i bez Novaka, da se suprotstavimo kako dolikuje. Došli smod a se borimo, pa Italijane smo namučili prošle godine, bilo je 3:2 za njih, zašto da to ne ponovimo i ovde“, poručio je Tibor Tot.