Zvezda dočekuje Valensiju

Zvezda dočekuje Valensiju

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 20.00 časova u „Štark areni“ utakmicu 24. kola Evrolige protiv Valensije.

Crvena zvezda će dočekati Valensiju u „Štark areni“ samo dva dana nakon što je u derbiju 18. kola ABA lige na istom mestu pobedila Partizan i verovatno osigurala prvo mesto u ligaškom delu regionalnog takmičenja i prednost domaćeg terena u svim rundama plej-ofa.

Okolnosti u Evroligi znatno su nepovoljnije po crveno-bele. U poslednja četiri kola upisali su tri poraza – od Baskonije u Beogradu i na gostovanjima Asvelu i Albi, ubedljivo najlošijim ekipama u elitnom evropskom takmičenju.

Zvezda je trenutno 13. na tabeli sa 14 poraza i devet trijumfa – tri daleko od Partizana i 10. mesta koje vodi u plej-in, pa slabašnu nadu za plasman u doigravanje čuva teorija koja bi primenu u praksi našla samo uz pomoć što skorije serije pobeda.

Trenera crveno-belih Janisa Sferopulosa usred gustog rasporeda i pred duplo kolo Evrolige može da raduje sve veći izbor igrača, pošto su se nakon povreda i nekoliko propuštenih mečeva u tim vratili Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, dok se još uvek čeka oporavak Nikole Topića.

Sferopulos je dan uoči utakmice istakao da njegovi igrači moraju da napadnu pametno, a defanzivno da budu konstantni i prisutni i ne dozvole Valensiji da bude dobra u tranziciji.

Zvezda je 6. decembra prošle godine u gostima izgubila od španskog tima (81:85) u prvom ovosezonskom duelu, ali nije poražena od Valensije u Beogradu još od 23. januara 2019. godine.