EP: Švedska stigla do bronze i Pariza

EP: Švedska stigla do bronze i Pariza

Rukometaši Švedske doživeli su klasičan nokaut od Francuske u polufinalu Evropskog prvenstva, ali su uspeli da se oporave, uspeli su da pobede Nemačku sa 34:31 (18:12), stigli su do bronzane medalje i mesta na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prevagu na tasu Švedske doneli su Andreas Palička sa 15 odbrana, Feliks Klar sa osam, Sebastijan Karlson sa sedam, Hampus Vane sa četiri gola. Kod Nemačke, Reninars Usins je postigao osam, Johanes Gola i Lukas Mertens po četiri gola.

Švedska je uspela da preboli težak poraz od Francuske u polufinalu. Skandinavci su uspeli da spreme za utakmicu protiv Nemačke, za bronzanu medalju i mesto na Olimpijskim igrama, iako su protiv Francuske imali pobedu u rukama, imali su plasman u finale u rukama, Pariz, ali…

Šveđani su sjajno otvorili meč. Odbrana je bila na visokom nivou, briljirao je ispred gola Andreas Palička koji je imao osam odbrana, pa je Švedska na poluvremenu vodila sa 18:12.

Sebastijan Karlson je postigao četiri, Feliks Klar tri, Džonatan Karlsbogard i Džim Godfridson po dva gola. Kod Nemačke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Julijan Koster sa tri, Filip Veber i Janik Kolšajber sa po dva gola.

U nastavku meča, Nemačka je na krilima navijača nastojala da stigne do egala. Na sedam minuta pre kraja, imala je minus od jednog gola – 29:30, ali je Palička ponovo „spustio roletnu“, Švedska je pobegla na 32:29, a zatim mirno privela meč kraju.

Nemačka se sada okreće kvalifikacijama za Olimpijske igre. Nemci će biti u grupi sa selekcijama Hrvatske, Alžira i Austrije, a dve selekcije će izboriti mesto na Igrama.