Egipatski fudbalski zvaničnici žrtvuju kravu za bolju sreću na Afričkom kupu

Egipatski fudbalski zvaničnici žrtvuju kravu za bolju sreću na Afričkom kupu

U naporu da privuku sreću svom nacionalnom timu na Afričkom kupu nacija, Egipatski fudbalski savez je žrtvovao kravu, saopštio je portparol tima Mohamed Morad u petak za Asošiejted pres.

Krava je žrtvovana dan ranije, a meso je podeljeno potrebitima u Kairu. Ova radnja je deo rituala verovanja u sreću i podršku ekipi pred finale protiv Konga koje će se održati u San Pedru u nedelju.

Iako su egipatski fudbaleri bili pogođeni povredama tokom turnira, uključujući i ključne igrače poput Mohameda Salaha i Mohameda El Šenavija, nadaju se da će ovaj ritual doneti pozitivnu energiju timu. Imam Ašur, koji je nedavno hospitalizovan zbog povrede glave, ponovo se pridružio timu nakon oporavka.

Neki navijači sećaju se da su fudbaleri Egipta sličan ritual sproveli tokom treninga pre nego što su osvojili Afrički kup 2008. godine u Gani.

Očekuje se da će finalni meč biti vrlo napet, s obzirom na rezultate oba tima u grupnoj fazi. Egipat, koji je sedam puta osvojio titulu, remizirao je sve tri utakmice u grupi, dok je Kongo takođe zabeležio isti rezultat. Samo jedan od ova dva tima će izaći kao pobednik u nedelju.