Pretresi širom Slovenije: Policija i u kući gradonačelnika Ljubljane

Pretresi širom Slovenije: Policija i u kući gradonačelnika Ljubljane

Od jutros su u toku pretresi u Opštini Ljubljana i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića, potvrđeno je za N1 u ljubljanskoj opštini.

Iz ljubljanske policijske uprave naknadno je saopšteno da sprovode obimne aktivnosti „u okviru istrage krivičnih dela privrednog kriminala i korupcije“ na širem području Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice, prenosi N1 Slovenija .

U Gradskoj opštini Ljubljana za N1 je potvrđeno da se vrše pretresi kako u prostorijama opštine, tako i u kući gradonačelnika Zorana Jankovića. Istrage su počele rano jutros.

U Policijskoj upravi Ljubljana takođe je potvrđeno za N1 da je u toku više pretresa kuća na širem području PU Ljubljane, Celja, Kranja i Nove Gorice.

„Policijska uprava Ljubljana sprovodi obimne operativne aktivnosti po naredbama nadležnog suda u kontekstu istrage krivičnih dela privrednog kriminala i korupcije“, saopštili su.

Istragu vodi specijalizovano državno tužilaštvo, policija ne može da daje više informacija zbog interesa istrage, dodaju.

Za pojašnjenje je N1 Slovenija kontaktirao i advokata Zorana Jankovića, a odgovore će objaviti kada ih dobiju.

Ujutru je ispred zgrade ljubljanske opštine bilo parkirano vozilo sa nalepnicom „policija“ na instrument tabli.

Prema informacijama portala Necenzurirano, uviđaj bi trebalo da se obavi u prostorijama preduzeća Voka Snaga i Energetika Ljubljana i u sedištu fudbalskog kluba NK Olimpija. Portal izveštava o nekoliko policijskih vozila na području Grosuplja.

Prema njihovim saznanjima, kriminalistička policija istražuje različite sumnjive nepravilnosti, odnosno neovlašćeno pribavljanje sponzorskih sredstava, angažovanje jednog od zaposlenih i nekoliko drugih poslova. Za sada se ne zna ko su osumnjičeni i koja sumnjiva krivična dela istražuju.