Konstitutivna sednica Skupštine opštine Topola 8. februara

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Topola 8. februara

Narodni predstavnici koji su na lokalnim  izborima 17. decembra osvojili mandate pozvani su na konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Topola 8. februara, kada će biti usvojen izveštaj Opštinske izborne komisije i izabrano rukovodstvo opštine.

Sednica će biti održana u bioskopu Kulturnog centra Topole, a na njoj će biti potvrđeni mandati odbornicima SO Topola, položene zakletve odbornika. Uslediće izbor predsednika Skupštine opštine Topola i njegovog zamenika, a novi predsednik će imenovati sekretara skupštine.

„Zbog forsiranih izbora  opština je vec nekoliko meseci u režimu privremenog finansiranja, i to stanje nije dobro za funkcionisanje lokalne samouprave. Ne vidim razlog ako već imaju većinu i ako su se dogovorili SNS i SPS da se odmah ne postavi izvršna vlast, predsednik opštine i opštinsko veće, da se u roku od par dana ponovo sazove sednica i usvoji budžet i da korisnici budžeta počnu da funkcionisu racionalno i normalno“, kaže za N1 Mirko Jevtić, odbornik liste „Novi ljudi – Topola naša zemlja“.

Prema njegovim rečima, očigledno je da škripi oko dogovora ili se nekima osladilo da se opet za sve pitaju, pa bi želeli da zadrže Privremeni organ što duže.

„Ovako se samo odugovlači sa formiranjem izvršnih organa, a urgentni problemi stoje na čekanju, kao što je problem grejanja srednje škole i drugih kapitalnih investicija u tekućoj godini“, kaže Jevtić.

Na decembarskim lokalnim izborima u Topoli od ukupno 41 odborničkog mandata, lista „Aleksandar Vučić – Topola ne sme da stane“ osvojila je 20 mandata, „Novi ljudi“ 15 odbornika, SPS tri mandata, „Topola protiv nasilja“ dva i koalicija NADA jedan mandat.

Naprednjački odbornici su postigli dogovor sa SPS da ponovo formiraju lokalnu vlast u Topoli i imaće 23 od ukupno 41 odbornika u lokalnoj samoupravi.