Kraj za Kecmanovića – Alkaraz rutinski do četvrtfinala Australijan opena

Kraj za Kecmanovića – Alkaraz rutinski do četvrtfinala Australijan opena

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Australijan opena nakon poraza od Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 0:3, po setovima 4:6, 4:6, 0:6.

Kecmanović je solidno odigrao prva dva seta, ali je u trećem potpuno fizički i psihički pao, te se Španac maksimalnim rezultatom plasirao među osam najboljih.

Već u trećem gemu prvog seta Alkaraz je uspeo da dođe do brejka, koji mu je bio dovoljan da osvoji prvi set. Kecmanović je uspevao da dobija u kontinuitetu gemove na svoj servis, ali nije dolazio do ozbiljnije šanse da vrati brejk.

Sličan scenario viđen je i u nastavku. Kecmanović je sigurno započeo meč i odlično servirao u prva tri gema. Međutim, pri rezultatu 3:3 Alkaraz je ponovo uspeo da dođe do brejka koji je osigurao do kraja seta.

U trećem setu Kecmanović je izmoren prethodnim duelima počeo učestalije da greši i prilikom svojih servis gemova, što je drugi teniser sveta nemilice koristio. Nije dozvolio nijedan gem protivniku u trećem setu i nakon jednog sata i 50 minuta se plasirao u četvrtfinale.

Alkaraz je tokom meča zabeležio čak 43 direktna poena uz 19 neiznuđenih grešaka. Igrao je prilično agresivno od samog starta i svojim ubojitim forhendima nije dozvoljavao Kecmanoviću da se rezultatski vrati u meč.

Kada se na to doda i odlična realizacija prvog servisa, jasno je zbog čega Kecmanović nije imao šansu da iznenadi raspoloženog protivnika, koji mu nije dozvolio nijednu brejk loptu tokom čitavog meča.

Srpski teniser je meč završio sa više neiznuđenih grešaka (17), nego direktnih poena (14), ali je u prva dva seta pokazao da nije zalutao među 16 najboljih na turniru, pružajući korektnu partiju dok je za to imao snage.

Alkaraz će se u četvrtfinalu sastati sa nemačkim teniserom Aleksandrom Zverevom koji je savladao Kamerona Norija sa 3:2.