Partizan protiv Mege – počast Dejanu Milojeviću stavlja rezultat u drugi plan

Partizan protiv Mege – počast Dejanu Milojeviću stavlja rezultat u drugi plan

Košarkaši Partizana od 19.00 u „Štark areni“ dočekuju Megu u meču 17. kola ABA lige. Duel će imati poseban sentiment u čast preminulog bivšeg igrača crno-belih i trenera Mege Dejana Milojevića.

Polovina sastava Partizana još ima sveže uposmene sa četvrtog meča plej-ofa Evrolige, kad je taman oblak tuge sa izvorištem iznad O.Š. „Vladislav Ribnikar“ nadvio čitavu Srbiju, pa i „Štark arenu“. Opet su misli i emocije skrajnuti ka novoj tragediji. Prerani gubitak Dejana Milojevića je veliki udarac po srpsku, a zašto ne i evropsku, košarku.

Kako to sudbina uvek nekako spretno namesti, timovi u kojima je ostavio najdublji trag se sastaju nekoliko dana posle njegove smrti.

Kao igrač je svoj vrhunac dosegao u Partizanu sa tri MVP zvanja ABA lige i dve titule prvaka nacionalne lige tadašnje državne zajednice SCG. Bio je mentor i uzor onima koji su potom bili mentori i uzori – Veličkoviću, Tripkoviću, Tepiću, Peroviću i ostalima.

Ne bi Miško Ražnatović imao tako uspešan projekat Mege da nije bilo Dejana na klupi. O ružičastim biserima iz riznice, koji su prošli kroz Milojevićeve ruke je izlišno pričati. Među njima su najbolji košarkaš današnjice, dvostruki MVP i prvak Evrolige, članovi NBA sastava, standardni reprezentativci Srbije, pouzdani igrači uloge i ljubimci „Grobara“ i „Delija“,…

Mega je sa njim osvojila jedini trofej u karijeri, Kup Radivoja Koraća 2016, kad je u finalu Milojevićev sastav sa Radetom Zagorcem, Ognjenom Jaramazom, Nikolom Ivanovićem, Danilom Nikolićem i ostalima uspeo da nadigra upravo Partizan. Od kluba ekscentričnih roze dresova su postali najveća fabrika talenata i draft pikova van SAD.

Osnivač i glavni čovek kluba Miško Ražnatović je pokrenuo inicijativu da se hala „Mega faktori“ preimenuje Milojeviću u čast.