Burno u Ljigu na sednici: Formirana nova vlast uz raspravu i vređanje

Burno u Ljigu na sednici: Formirana nova vlast uz raspravu i vređanje

U Ljigu je nakon izbora održanih 17. decembra na konstitutivnoj sednici skupštine formirana nova vlast uz rasparavu i vređanje.

Iako liste Ljig protiv nasilja, Zavetnici i dve grupe građana, udružene imaju većinu da zamene gradsku koaliciju naprednjake i socijaliste, to se po svemu sudeći – neće desiti.

Konstutivna skupština protekla je u raspravi i dobacivanju uvreda od strane opozicije koja je Grupu građana Zajedno i odlučno za Ljig optuživala da su izdajnici.

Vukosav Sredojević iz „Domaćinski odjek“ naveo je da je da je to jedna grupa građana koja već treći put izlazi kao opzicija, međutim oni su samo formalno bili opzicija sve ovo vreme.

„Oni zapravo nisu ni bili potrebni vladajućoj koaliciji sve ovo vreme, međutim sada kada se ukazala neophodnost i potreba oni su iskoristili i odmah prešli tamo“, rekao je Sredojević

Prema njegovim rečima, u Ljigu su „tri gubitničke stranke, koje su sveukupno osvojile 20 odsto manje nego na prethodnim izborima, formirali vlast nasuprot očekivanjima građana“, zaključio je Sredojević.

Na danas održanoj konstitutivnoj sednici skupštine opštine Ljig, za predsednika Skupštine opštine, izabran je Veselin Šiljegović koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu.