Đirona se plasirala u četvrtfinale Kupa kralja pobedom nad Rajo Valjekanom

Đirona se plasirala u četvrtfinale Kupa kralja pobedom nad Rajo Valjekanom

Katalonski fudbalski klub Đirona ostvario je uspeh plasiravši se u četvrtfinale Kupa kralja pobedom nad Rajo Valjekanom rezultatom 3-1 na svom terenu. Ovaj rezultat označava prvi put u poslednjih pet godina da je Đirona stigla do četvrtfinala ovog takmičenja.

Kristijan Stuani bio je ključni igrač za Đironu, postigavši dva gola u razmaku od četiri minuta u prvom poluvremenu. Ovom pobedom, Đirona pokazuje iznenađujući uspeh, budući da se trenutno nalazi na visokom mestu u španskoj ligi, delujući kao ozbiljan konkurent. Na polovini takmičenja, lider lige je Real Madrid sa samo jednim bodom više.

Đirona je prošle sezone eliminisana od strane Real Madrida u drugom kolu Kupa sa ukupnim rezultatom 7-3. Sada su se vratili jači, a ova pobeda protiv Rajo Valjekana označava korak napred u njihovom pohodu ka osvajanju Kupa kralja.

U drugim utakmicama, Real Sosijedad je eliminisao Osasunu sa rezultatom 2-0, dok je Selta Vigo pobedila Valensiju sa 3-1, obezbedivši svoje mesto u četvrtfinalu Kupa kralja.

Očekuju se uzbudljive utakmice u narednom krugu, a Atletiko Madrid će u četvrtak gostovati Real Madridu, dok će Barselona igrati protiv trećeligaša Unionistasa.