Starbucks demantuje tvrdnje o podršci Palestincima putem prodaje šolje od lubenice

Starbucks demantuje tvrdnje o podršci Palestincima putem prodaje šolje od lubenice

Starbucks se suočava sa lažnim tvrdnjama na društvenim mrežama koje tvrde da lanac podržava Palestince prodajom šolje od lubenice usred rata između Izraela i Hamasa. Tvrdnje su netačne, a šolja je deo Starbucksove letnje kolekcije u Velikoj Britaniji, predstavljene u maju 2023, mesecima pre izbijanja sukoba.

Društvene mreže su preplavljene fotografijama i video zapisima šolje sa dizajnom lubenice, koja se pogrešno povezuje sa podrškom Palestincima tokom trenutnih sukoba na Bliskom istoku. Starbucks je demantovao ove tvrdnje, ističući da šolja nema nikakve veze sa političkim pitanjima i da je deo njihove redovne ponude.

Portparol kompanije, Jaci Anderson, istakao je da su svi proizvodi, uključujući pomenutu šolju, deo letnje kolekcije koja je predstavljena pre početka sukoba. Tvrdnje o podršci Palestincima putem ove šolje su zlonamerne i netačne.

Starbucks nije zauzeo zvaničan stav u vezi sa konfliktom na Bliskom istoku, a kompanija ističe svoje opredeljenje za čovečnost, osuđujući nasilje i izražavajući saučešće za gubitkom nevinih života.