Minut ćutanja za žrtve rata između Izraela i Hamasa uoči utakmice Kupa Azije

Minut ćutanja za žrtve rata između Izraela i Hamasa uoči utakmice Kupa Azije

Uoči utakmice Kupa Azije između Irana i palestinske fudbalske reprezentacije, stadion Education City u Kataru svedočio je emotivnom trenutku ćutanja i izraza solidarnosti sa Palestincima. Oba tima su se postrojila u centru terena, a ćutanje je zatraženo „u znak sećanja na živote koji su tragično izgubljeni“ tokom 100-dnevnog sukoba između Izraela i Hamasa.

Palestinski igrači su stajali sa povezanim rukama i pevali svoju nacionalnu himnu zajedno sa navijačima. Nakon trenutka ćutanja, čuli su se povici „slobodna Palestina“ od strane članova gomile. Igrači su pokazali jedinstvo pre i posle utakmice, uprkos izazovima koje su imali tokom priprema za turnir.

U samoj utakmici, Iran je pobedio sa 4-1, postigavši četiri gola, dok je palestinski igrač Tamer Sejam uspeo postići povratni gol u nadoknadi vremena prvog poluvremena. Emotivni trenuci na terenu odražavaju duboko ukorenjenu podršku i saosećanje s palestinskim narodom, dok sport služi kao platforma za izražavanje solidarnosti i mirnog protesta.