Zvezda igra protiv Borca

Zvezda igra protiv Borca

Košarkaši Crvene zvezde nakon duplog kola u Evroligi dočekuju ekipu Borca iz Čačka u okviru 16. kola ABA lige. Utakmica počinje u 19.30.

Nakon polovičnog učinka na gostovanjima tokom nedelje, Zvezda će poprilično istrošena i uz velike probleme sa povredama dočekati Borac koji će to pokušati da iskoristi i dodatno se približi mestu koje vodi u doigravanje.

Zvezda je u utorak poražena na gostovanju Asvelu, primivši čak 100 poena. Dva dana nakon toga crveno-beli su gostovali u Milanu, gde su očekinjanja za pobedu bila dosta manja.

Međutim, ekipa Janisa Sferopulosa pokazala je karakter i uspela da slavi nakon uzbudljive završnice, nakon umalo prokockane velike prednosti iz prvog poluvremena. 

Što se ABA lige tiče, Zvezda će pokušati da se vrati na pobednički kolosek nakon prošlonedeljnog poraza od Cedevita Olimpije, tek drugog u sezoni.

Sa druge strane, Čačani se nalaze u solidnoj formi. Pobedili su na tri od prethodnih pet utakmica, s tim da su u prošlom kolu poraženi od Mege na domaćem terenu. 

U slučaju pobede, ekipa Borca mogla bi da dođe do deobe osmog mesta i ostane u trci za plasman u plej-of. To je ipak mnogo lakše reći nego učiniti, s obzirom na to da Borac duže od deset godina ne zna za pobedu nad Zvezdom na gostujućem terenu.