Policajac uranja u ledeno jezero u Vermontu da spase osmogodišnju devojčicu

Policajac uranja u ledeno jezero u Vermontu da spase osmogodišnju devojčicu

U dramatičnom incidentu na privatnom imanju u gradu Kembridžu, Vermont, pripadnik državne policije, Mišel Arčer, brzo je reagovao i spasao osmogodišnju devojčicu koja je propala kroz tanak led jezerca dok se igrala sa braćom i sestrama. Incident se dogodio 17. decembra, a državna policija je u petak objavila detalje o hrabrom spasilačkom poduhvatu.

Osamdesetogodišnji vlasnik kuće, koji je brzo reagovao, uspeo je izvući mlađu devojčicu na obalu, ali nije mogao da stigne do starije. Policajka Mišel Arčer, koja je bila u blizini, stigla je za manje od pet minuta. Ona je koristeći konopac i napravu za plutanje sa svog kruzera, hrabro doplivala do devojčice i uspešno je izvukla iz ledenog jezerca.

Devojčica je prebačena u Medicinski centar Univerziteta Vermont u Burlingtonu radi lečenja povreda koje su prvobitno smatrane opasnim po život. Srećom, devojčica se potpuno oporavila i vratila kući.

Rukovodstvo državne policije Vermonta pohvalilo je hrabre policajce, Mišel Arčer i Kita Kota, kao i vlasnika kuće, ističući njihovo nesebično i herojsko ponašanje. Sva trojica su preporučena za nagradu agencije za spasavanje, čime su pokazali izuzetnu hrabrost i posvećenost spasavanju života.