Honda predstavlja futuristički dizajn električnih vozila koji će se pojaviti na američkom tržištu 2026

Honda predstavlja futuristički dizajn električnih vozila koji će se pojaviti na američkom tržištu 2026

Honda je u utorak predstavila novu seriju električnih vozila koja će se komercijalno lansirati 2026. godine, otkrivajući futuristički konceptni automobil na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.

„Vratili smo se osnovama i formulisali Hondu 0 seriju sa dizajnom za novu eru“, rekao je Shinji Aoiama, globalni potpredsednik, o sjajnoj ponudi.

„Smela i čista proporcija koja se na prvi pogled uveliko razlikuje od drugih električnih vozila kako bi ljudima izazvala novu perspektivu.

„Saloon“ model ima nisku platformu sa širokim enterijerom i elegantnom siluetom, sa kapacitetom da uvede „nova dostignuća u dizajnu, automatizovanu vožnju, povezane tehnologije, performanse i efikasnost baterije“, navodi se u saopštenju za štampu Honde.

Honda planira da predstavi komercijalni model baziran na Saloon-u u Sjedinjenim Državama 2026. godine.

Japanska kompanija je takođe predstavila drugi koncept automobil nazvan Space Hub koji koristi neke od istih vizuelnih motiva kao i Saloon, ali u većem obliku sličnom sportskim terenskim vozilima trenutno popularnim u Sjedinjenim Državama.

Da bi obeležila novu eru, Honda menja svoju oznaku „H“ sa trenutne inkarnacije, koja datira iz 1981. godine.

Novi dizajn evocira „dve ispružene ruke, predstavlja Hondinu posvećenost da proširi mogućnosti mobilnosti i nastavi da zadovoljava potrebe svojih kupaca“, saopštila je kompanija.