Snažna eksplozija u hotelu u Teksasu

Snažna eksplozija u hotelu u Teksasu

U ponedeljak je eksplozija u hotelu Sandman Signature u centru Fort Vorta u Teksasu izazvala haos, ostavljajući ulice prekrivene delovima zgrada i ruševinama. Prema saopštenju vlasti, više osoba je povređeno u ovom dramatičnom incidentu.

Portparol Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv, Sara Abel, izjavila je da istražitelji veruju da je uzrok eksplozije curenje prirodnog gasa. Informacije su stigle od lokalne policije, a snimci iz vazduha prikazuju razbacane ruševine hotela po prometnim ulicama centra grada.

Hotel Sandman Signature, smešten blizu kongresnog centra Fort Vort, bio je epicentar ovog „velikog incidenta“. Gradski odbornik Fort Vorta, Karlos Flores, putem Fejsbuka obavestio je javnost o curenju gasa i eksploziji.

Hitna medicinska pomoć poslala je devet kola na lice mesta, a portparol nije mogao precizirati broj povređenih. Dezire Parten iz MedStara je istakla da trenutno nema prijava smrtnih slučajeva, ali da situacija i dalje bude pod nadzorom, s obzirom na procenu ozbiljnosti povreda.

Hotel Sandman Signature Fort Worth Downtown, izgrađen 1920. godine kao „Vagoner zgrada“, prema podacima sajta hotela ima 245 soba i nosi istorijski značaj, upisan u Nacionalni registar istorijskih mesta od 1979. godine. Vlasti nastavljaju sa istraživanjem uzroka eksplozije dok zajednica izražava zabrinutost za bezbednost i dobrobit povređenih.