Vest Ham šokirao Arsenal rezultatom 2:0

Vest Ham šokirao Arsenal rezultatom 2:0

Arsenal je pretrpeo neočekivanu domaću poraz od Vest Hema sa 2:0, što ga košta šanse da se u četvrtak vrati na vrh Premijer lige. Vest Hem je briljirao s golovima Tomasa Součeka u 13. minutu i bivšeg igrača Arsenala Konstantinosa Mavropanosa u 55. minutu, uz izuzetnu odbranu koja je oduzela Tobdžijama inicijativu.

Ovo je prvi put da je Arsenal izgubio na Emiratesu od maja, što je značajan udarac njihovim ambicijama na sredini sezone. Arsenal je trenutno drugi na tabeli, dva boda iza Liverpula, a da bi se vratio na vrh, moraće da pobedi Fulam u gostima u nedelju.

Pored poraza, bilo je i kontroverzi oko prvog gola Vest Hema, gde su kamere bile nesigurne u to da li je lopta bila van igre pre nego što je Souček postigao gol. Vest Hem je takođe propustio priliku za još veću pobedu kada je David Raja iz Arsenalovog gola odbranio penal Saidu Benrahmi u šestom minutu nadoknade vremena.

Ovaj neočekivani poraz dodatno komplikuje situaciju u borbi za titulu Premijer lige, a Arsenal će morati da se oporavi brzo kako bi zadržao korak s liderom Liverpulom.