Navijač optužen za rasistički komentar prema igraču Lutona tokom utakmice sa Šefild junajtedom

Navijač optužen za rasistički komentar prema igraču Lutona tokom utakmice sa Šefild junajtedom

Tokom utakmice između Lutona i Šefild junajteda u Premijer ligi, navijač je navodno uputio rasistički komentar prema igraču Lutona, Karltonu Morisu. Menadžer Lutona, Rob Edvards, izjavio je da je policija razgovarala sa Morisom nakon utakmice, koju je Luton dobio sa 3-2.

„Postojao je navodni rasistički komentar, policija se time bavi, razgovarali su sa Karltonom i saznali njegovu sliku o tome, tako da je sada kod njih, nemam više komentara na to“, rekao je Edvards. „U redu je – u to vreme je bio prilično ljut, ali sada izgleda dobro.“

Moris je ušao kao zamena u 71. minutu i stvorio dve šanse koje su dovele do autogolova u pobedi Lutona. Utakmica je imala istorijski značaj jer je bila prva u Premijer ligi u poslednjih 15 godina koju je sudio crni sudija, Sam Alison.

Sudija Alison je nakon incidenta razgovarao sa oba menadžera, a šef Šefild junajteda, Kris Vajlder, potvrdio je da je došlo do komentara sa rasnim konotacijama. „Bio je komentar i sudija je došao da razgovara sa mnom i Robom sa rasne tačke gledišta, što očigledno nije sjajno ako se utvrdi da je tako“, izjavio je Vajlder.