Sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u Srbiji nakon pokušaja upada u Skupštinu

Sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u Srbiji nakon pokušaja upada u Skupštinu

Danas je u Predsedništvu Srbije održan hitan sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojem je predsedavao šef Biroa, Ivica Dačić. Sastanak je bio posvećen analizi nedavnog pokušaja nasilnog upada demonstranata u zgradu Skupštine grada Beograda, koji su se okupili protestujući zbog navodne krađe na nedavnim izborima.

Sastanku su prisustvovali ključni članovi Biroa, uključujući ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ministra odbrane Miloša Vučevića, ministarku pravde Maju Popović i republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac. Razmatrane su bezbednosne implikacije nedavnih dešavanja i razmenjivane informacije o događajima tokom i nakon pokušaja upada u Skupštinu.

Ivica Dačić, koji je predsedavao sastankom, istakao je ozbiljnost situacije i neophodnost adekvatnog odgovora na moguće izazove u vezi sa bezbednošću. Pored analize dosadašnjih događaja, diskutovano je i o merama predostrožnosti koje bi trebalo preduzeti kako bi se osigurala stabilnost u narednim danima, s obzirom na najavljene proteste.