U Srbiji se za praznike očekuje više od 100.000 turista – koje će destinacije posetiti

U Srbiji se za praznike očekuje više od 100.000 turista – koje će destinacije posetiti

Direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da se očekuje da Srbiju tokom novogodišnjih praznika poseti oko 100.000 turista.

„Očekujemo da ova zimska sezona bude zaista dobra, pogotovo ako se osvrnemo na 2023. godinu koja je bila rekordna za naš turizam“, navela je Marija Labović.

Prema njenim rečima, u Srbiju najčešće dolaze turisti iz regiona, ali i iz Ruske Federacije, Turske, kao i iz Kine i Nemačke.

„Otprilike nam se struktura inostranih turista nije menjala. Ono što se promenilo je da su turisti iz Kine nekada bili na prvom, sada su na petom mestu, ali to očekujemo da će se u narednom periodu promeniti“,napomenulaje Labovićeva za RTS.

Ona je istakla da je ski sezona počela jako dobro i da se očekuje i da za novogodišnje praznike u planinskim centrima bude gotovo stoprocentna popunjenost.

Labovićeva je rekla da su kapaciteti popunjeni i tokom zimskom raspusta i na planinama i u banjama.

„U zimskom periodu, naročito sada u vreme praznika, svakako da su najatraktivnije Sokobanja, Vrnjačka banja, Prolom, Lukovska, i Kuršumlijska je jako atraktivna, s obzirom da je potpuno nova. Banja Vrdnik je tradicionalno izuzetno popunjena, ali i ostale banje“, istakla je Marija Labović.