Liverpul je pobedio Vest Hem sa 5-1 i plasirao se u polufinale Liga kupa

Liverpul je pobedio Vest Hem sa 5-1 i plasirao se u polufinale Liga kupa

Nakon što je prošlu sezonu završio praznih ruku, Liverpul je u sredu nastavio sa četvorostrukom potragom za trofejima plasiravši se u polufinale Liga kupa pobedom nad Vest Hemom sa 5-1.

Kertis Džons je postigao dva gola, dok su Dominik Šoboslai, Kodi Gakpo i Mohamed Salah takođe postigli golove u uglavnom jednostranoj utakmici na Enfildu.

Jarrod Boven postigao je utešni gol za Vest Hem.

Liverpul će u dvomeču igrati protiv Fulama, a drugoligaš Midlzbro će se suočiti sa Čelsijem.

Liverpul može da se nađe na vrhu Premijer lige kada u subotu bude domaćin prvoplasiranom Arsenalu, igra u osmini finala Lige Evrope, a sledećeg meseca počinje svoju kampanju u FA kupu.

Forma Liverpula u ovom terminu je u oštroj suprotnosti sa prošlom sezonom kada je zbog svoje nedoslednosti propustio kvalifikacije za Ligu šampiona i nije uspeo da osvoji trofej.

Sada se čini da će tim Jirgena Klopa postaviti ozbiljan izazov za titulu i još jedno kolo deli ga od plasmana u prvo finale kupa u kampanji.

Pošto je Mančester junajted odigrao nerešeno 0-0 u nedelju, golovi su se vratili protiv Vest Hema.

Liverpul je dominirao u prvom poluvremenu i poveo preko Soboslaija u 28. Presing domaćeg tima se isplatio jer se Vest Hem mučio da izađe iz svoje polovine, a Soboslaijev udarac desnom nogom sa oko 25 jardi (metara) pogodio je donji ugao.

Liverpul je mogao da postigne gol sekund kasnije na poluvremenu, ali je Gakpoov udarac glavom iz peterca odbio tik pored stative.

Nakon prekida, Darvin Nunjez je iznudio odbranu Alphonsa Areole udarcem koji je bio usmeren ka gornjem uglu, a Džons je udvostručio rezultat u 56.

Nunjezov pametan pas je podelio odbranu Vest Hema i doveo Džonsa u poziciju da puca kroz noge golmana iz tesnog ugla sa leve strane.

Gakpo je postigao 3-0 u 71. niskim udarcem sa ivice terena koji se ugnezdio u donji ugao.

Šest minuta kasnije Boven je vratio gol za Vest Hem kada je okrenuo Džarela Kvansa u petercu i pogodio desnom nogom pored Caoimhin Kellehera.

Liverpul je trebalo da povrati svoju prednost od tri gola kada je Nunjezov udarac pogodio stativu i odbio se na put zamene Salaha. Ali egipatski reprezentativac je pucao široko sa desne strane ispred gola sa Areolom na zemlji.

Nije napravio grešku u 82. – pretvorio je kada je izašao jedan na jedan sa golmanom Vest Hema.

Džons je zatim dobio svoj drugi, a Liverpul peti u 84. uletom u kazneni prostor i odlučujućim finišem.