Rusija bi mogla da pojača ofanzivu na Avdijevku kada se tlo zamrzne

Rusija bi mogla da pojača ofanzivu na Avdijevku kada se tlo zamrzne

Ovo je izjavio koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost za strateške komunikacije Džon Kirbi, koji je u sredu govorio tokom novinarske gužve, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Videli smo da Rusi jesu — oni zapravo jesu i nameravaju da i dalje žele da vode ofanzivne operacije, posebno na istoku oko ovog mesta zvanog Avdiivka. I verujemo — imamo sve razloge da verujemo da kako se tlo smrzava prema krajem januara i februara, to će olakšati Rusima — ruskim snagama da krenu“, rekao je Kirbi.

Prema njegovim rečima, Rusija napada kritičnu infrastrukturu u Ukrajini, lansirajući bespilotne letelice i rakete, pokušavajući da naoruža zimu.

Zbog toga je neophodno ukrajinskim jedinicama PVO obezbediti dodatne mogućnosti.

„Dakle, vreme nije na našoj strani. Želimo da dobijemo ovo finansiranje što je pre moguće“, rekao je zvaničnik Bele kuće, ponavljajući poziv Kongresu da bez odlaganja usvoji dodatni paket nacionalne bezbednosti.

Kako je ranije preneo Ukrinform, Bela kuća je izrazila očekivanje da će republikanci u Kongresu pokazati dobronamerni pristup pregovorima o reformi migracija kako bi se otključala nastavak pomoći Ukrajini.