U Ljigu 12:11 za opoziciju, ali… Već su krenuli pritisci SNS na jednu grupu građana

U Ljigu 12:11 za opoziciju, ali… Već su krenuli pritisci SNS na jednu grupu građana

Na izborima u Ljigu pobedila je opozicija. Ljig protiv nasilja, Zavetnici i dve grupe građana – udruženi, imaju većinu da smene naprednjake i socijaliste. A hoće li… Znaće se posle razgovora koji su u toku.

Čak 70 odsto građana Ljiga glasalo je na izborima. Tajna je u učešću lokalnih lista. Time se pokazalo koliko je značajno kada se na izborima pojavljuju ljudi koje njihovi sugrađani poznaju.

„Mislim da je najvažnija iskrenost koju smo u kampanji pokazali prema građanima. Svi smo bili svesni da ovo radimo zbog Ljiga i zato što ga volimo. U takvom je mulju, da svako od nas mora da doprinese da bi se mesto podiglo“, kaže Milan Radisavljević – Domaćinski odjek.

Skupštinu opštine Ljig broji 23 odbornika, pa je odnos nakon izbora 12 prema 11 za opoziciju.

Kako saznajemo, već su krenuli pritisci na jednu grupu građana od strane SNS. Jer, njihovo odbijanje da razgovaraju o koaliciji sa ostalim opozicionim partijama, šalje signale da naprednjaci žele da zadrže vlast po svaku cenu.

Napeti postizborni razgovori su u toku. Optimizam onih koji žele promene u Ljigu sve je manji što smo dalje od izborne noći.

„Možda se neće ostvariti to što želimo. Bez obzira što se razgovori vode. Ljig će možda biti ogledalo Srbije, odnosno SNS. Ono što želiš, ti obećaš, što ne možeš obećanjem onda pretiš. Kad ti pretnje ne vrede, onda kupuješ“, kaže za N1 Miroslav Maksimović iz liste Ljig protiv nasilja.

Opozicionih 51 odsto, naspram 45 kolko je dosadašnja vlast osvojila, dokaz su da Ljig želi promeni, poručuju sagovornici N1. I spremni su, tvrde na svaki kompromis, da bi ispunili volju građana.