Košarkaši Partizana protiv Valensije za peti uzastopni trijumf u Evroligi

Košarkaši Partizana protiv Valensije za peti uzastopni trijumf u Evroligi

Košarkaši Partizana igraće meč 15. kola Evrolige protiv Valensije u Španiji. Duel počinje u 21.00.

Partizan je upisao četiri trijumfa u prethodnim mečevima i u dobrom ritmu će pokušati da se revanšira Valensiji za prošlogodišnje poraze u Evroligi.

Nakon brojnih pehova u igračkom kadru zbog povreda, trener crno-belih Željko Obradović je istakao uoči duela da će Frenk Kaminski biti u timu.

„Anđušić nije trenirao, ali putuje. U Beogradu ostaju Uroš Trifunović i Aleksa Avramović. Sa druge strane, Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati. U Španiju idemo sa 13 igrača. Takva je Evroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povređeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode od udaraca“, rekao je Obradović.

Partizan trenutno zauzima četvrto mesto u Evroligi i imaju isti skor kao i Valensija, po osam pobeda i šest poraza.

Ekipa Valensije će protiv Partizana igrati bez jednog od najboljih pojedinaca, jer je Semi Odželej povredio butni mišić leve noge.

Međutim, košarkaši tima iz Beograda imaće težak zadatak da sačuvaju Krisa Džonsa i Brendona Dejvisa, pored Odželeja, dvojicu najefikasnijih igrača iz Valensije.

Španski tim je ostvario pet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima i tri u Evroligi.

Poseban motiv igračima Partizana zasigurno će biti i pomenuta dva prošlogodišnja poraza od Valensije u Evroligi. Uz to crno-beli su igrali protiv tima iz Španije i 2018. godine u Evrokupu u okviru Grupe C, ali nisu uspeli u dvomeču da upišu trijumf.