Vučević: Aktivistkinja SNS-a napadnuta u Novom Sadu

Vučević: Aktivistkinja SNS-a napadnuta u Novom Sadu

Lider Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je jutros da je jedna aktivistkinja te partije napadnuta u Novom Sadu, u Ulici Janka Čmelika.

„Tri neka jaka heroja su napala jednu devojku. A zamislite da se nešto njima desilo? Ali kada trojica huligana i kukavica napadne jednu devojku, to je valjda demokratski i fer čin“, naveo je Vučević.

Dodao je da očekuje da policija reaguje i da počinioci budu otkriveni.

„Najvažnije je da niko ne naseda na provokacije. Provokacije i incidenti trebaju onima koji znaju da nemaju podršku građana i koji se boje izborne volje građana“, naveo je Vučević.

Podsetimo, CeSID je dosad zabeležio više od 50 nepravilnosti na više biračkih mesta, dok su posmatrači Kreni-promeni zabeležili teže nepravilnosti na biračkim mestima u Beogradu, Kraljevu, Loznici i Novom Sadu, uključujući i tzv. „bugarski voz“ na Novom Beogradu .

Lista Srbija protiv nasilja saopštila je da je njihova predstavnica u lokalnoj izbornoj komisiji u Ruskom Krsturu, u opštini Kula, napadnuta nakon što je uočila neakreditovana lica kako vode paralelnu evidenciju izašlih birača . RIK je, međutim, demantovao da je bilo fizičkog sukoba.

Noćas je, nakon sastanka kontrolora na Zvezdari u Beogradu, napadnuta i povređena žena koja je trebalo danas da bude predstavnica stalnog sastava biračkog odbora ispred koalicije Srbija protiv nasilja.

Sve u vezi sa današnjim izborima čitajte u našem BLOGU .