Napadnuta članica izborne komisije u Ruskom Krsturu, RIK tvrdi da je sukob bio samo verbalni

Napadnuta članica izborne komisije u Ruskom Krsturu, RIK tvrdi da je sukob bio samo verbalni

U Ruskom Krsturu, opština Kula, na biračkom mestu 34 je napadnuta članica lokalne izborne komisije (LIK) ispred koalicije Srbija protiv nasilja, saopšteno je iz te liste. RIK, s druge strane, tvrdi da je došlo samo do verbalnog sukoba usled nesporazuma između članova biračkog odbora i članice Lokalne izborne komisije.

U okviru redovnih aktivnosti članica LIK-a, ustanovila je da lica sa lažnim akreditacija na biračkom mestu vode paralelnu evidenciju izašlih birača. Nakon što je od njih zatražila da se legitimišu i objasne šta rade, treća osoba je fizički nasrnula udarila članicu LIK-a i otela joj mobilni telefon, navodi se u saopštenju.

Osobe sa lažnim akreditacijama i paralelnom evidencijom predstavile su se kao posmatrači IPSOS-a i dodali da su „obuku prošli u Areni“.

Članovi mobilnog tima liste Srbija protiv nasilja su na terenu i čekaju policiju, dodaje se u saopštenju.

Republikčka izborna komisija (RIK) demantovala je da je do bilo kakvog fizičkog napada došlo u Ruskom Krsturu.

„Naime, došlo je do verbalnog sukoba usled nesporazuma između članova biračkog odbora i članice Lokalne izborne komisije, koji se desio van biračkog mesta“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević.

Dodaje se da je o tom incidentu, u skladu sa zakonom, obaveštena Policijska uprava Sombor.

Iz RIK-a ističu da je rad na pomenutom biračkom mestu nastavljen bez prekida, uz prisustvo svih članova biračkog odbora.

Podsetimo, sinoć je, nakon sastanka kontrolora na Zvezdari u Beogradu, napadnuta i povređena žena koja je trebalo danas da bude predstavnica stalnog sastava biračkog odbora ispred koalicije Srbija protiv nasilja.