Zvezda dočekuje Albu sa začelja tabele, prilika da se prekine loš niz

Zvezda dočekuje Albu sa začelja tabele, prilika da se prekine loš niz

Košarkaši Crvne zvezde u „Beogradskoj areni“ od 19.00 časova dočekuju ekipu Albe iz Berlina u utakmici 14. kola Evrolige.

Crveno-beli se sa turneje u Španiji vraćaju posle dva tesna poraza – od Valensije 85:81 i Baskonije 87:85.

Utakmica na domaćem parketu protiv poslednjeplasiranog tima u ligi prilika je da se pobedom prekine loš niz.

Crveno-beli u utakmicu ulaze posle pobede u neizvesnoj završnici protiv ekipe Mege 98:88. Iako rezultat to ne govori, ružičasti su protiv Zvezde pružili više nego dobar otpor, a pitanje pobednika rešeno je u poslednja tri minuta utakmice.

Trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos ima problema sa dva povređena bitna igrača, Adamom Hangom i Šabazom Nejpriom, ali postoji šansa da se obojica nađu na utakmici protiv nemačkog predstavnika.

„Hanga je u sredu imao drugi trening. U utorak je radio bez kontakta, a u sredu sa kontaktom. Videćemo kako se oseća fizički i da li ćemo ga staviti u tim u poslednjem trenutku. Još rano da donosimo sud o njegovom stanju“, istakao je Sferopulos.

Grčki stručnjak pred meč nije otkrio ni da li će Nejpir biti u sastavu.

„Šabaz je dobio udarac u leđa, imao je problema. Nije igrao poslednje dve utakmice, protiv Baskonije nije mogao, protiv Mege je bio upitan jer nije bio 100 odsto spreman. Ideja mi je da koristim igrače koji su 100 odsto spremni“, istakao je Sferopulos.