Meteorolozi: Usred decembra stižu prolećne temperature

Meteorolozi: Usred decembra stižu prolećne temperature

Nešto više temperature, kojima nam je počela ova nedelja, nastaviće se i tokom narednih dana, a sutra se u pojedinim delovima zemlje očekuje i do 15 stepeni Celzijusa, procenjuju meteorolozi.

Iako je ponedeljak počeo uobičajeno hladnim decembarskim jutrom, topla vazdušna masa pod čijim smo uticajem podigla je temperaturu, koja će danas maksimalno stizati do 10. podeoka „na skali“.

Tokom dana duvaće jugozapadni vetar koji će uticati na porast temperature, u najtoplijem delu dana temperatura do 11 stepeni.

U nastavku nedelje još toplije, temperatura lokalno i do 15 stepeni.

U utorak će biti suvo, dok će nam od srede trebati kišobrani. Stiže nam oblačnost koja će donositi kišu. Padavine se očekuju i u četvrtak, a razvedravanje u petak.

Kako je ranije prognozirao RHMZ, srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5 stepena Celzijusa u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.9 stepeni Celzijusa.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 8.9 stepeni.

Kako prognoziraju, tokom celog meseca suma padavina biće nešto niža u odnosu na višegodišnji prosek.