Aerodrom Minhen ponovo će obustaviti rad zbog lošeg vremena

Aerodrom Minhen ponovo će obustaviti rad zbog lošeg vremena

Aerodrom u Minhenu biće zatvoren šest sati u utorak ujutro zbog očekivane ledene kiše, što znači da će najmanje 300 letova biti otkazano ili odloženo.

U utorak, 5. decembra, od 6 do 12 časova, aerodrom neće primati niti polaziti letove. Najmanje 150 letova koji polaze sa aerodroma i 160 letova koji dolaze biće pogođeni, rekao je portparol.

Razlog je bila prognoza ledene kiše u utorak uveče, posle koje će najverovatnije biti nemoguće bezbedno slati i primati avione.

Ukupno je na aerodromu u utorak predviđeno više od 770 polazaka i dolazaka. Moguće je da će uticati i na letove u popodnevnim satima.

Podsetimo, prethodnih dana bilo je i poremećaja na minhenskom aerodromu zbog posledica snežnih padavina koje su zahvatile Bavarsku u noći sa petka na subotu. Od petka je oko 1.500 putnika zaglavljeno na aerodromu zbog otkazivanja letova, a neki su noću u terminalima i duže od prve noći. Na društvenim mrežama pojedini putnici su se žalili da su nakon prvog otkazivanja letova kupili novu kartu, ali su i ovi letovi na kraju otkazani.

Minhenski aerodrom je drugi po veličini u Nemačkoj i važno je čvorište za veze na evropskim i dugim letovima.

Nakon saobraćajnog kolapsa zbog snežnih padavina, Deutsche Bahn u Bavarskoj i dalje ima značajne prekide u vozovima. Mnogi vozovi za jug iz Minhena su otkazani, a međugradski vozovi za Salcburg, Insbruk i Cirih i dalje neće saobraćati u utorak.

Više od stotinu letova otkazano je na amsterdamskom aerodromu Šiphol, koji je takođe važno vazdušno čvorište, posle ručka u nedelju zbog snega.

Takođe u ponedeljak, zimsko vreme izazvalo je haos na putevima i nestanke struje na severu Engleske.