Vasić (Dveri): Otuđenje imovine Telekoma Srbija prolazi neprimećeno

Vasić (Dveri): Otuđenje imovine Telekoma Srbija prolazi neprimećeno

Potpredsednica stranke Dveri, Radmila Vasić, izrazila je ozbiljnu zabrinutost zbog, kako tvrdi, neprimetnog otuđenja imovine preduzeća za telekomunikacije, Telekom Srbija. Ona je navela da se imovina sada prenosi na novoosnovanu firmu „Ski infrastructure doo Beograd“, ističući da se taj proces odvija bez naknade, uz automatsko obnavljanje ugovora na svakih 10 godina.

Vasić je postavila pitanje da li je tačno da novi ugovor predviđa prenos kompletnog zemljišta i infrastrukture, uključujući antene, nosače, sisteme prenosa i ostalu telekomunikacionu opremu, sa Telekoma Srbija na pomenutu firmu. Takođe je istakla da će firma „Ski infrastructure doo“ moći da podnese ugovor nadležnim organima bez prethodne saglasnosti Telekoma.

Ova politička inicijativa upozorava da bi takav potez mogao rezultirati masovnim otpuštanjem radnika u Telekomu Srbija nakon realizacije ugovora o otuđenju imovine. Vasić je takođe kritikovala navodno neobaveštavanje zaposlenih i sindikata u Telekomu Srbija o ovim promenama, postavljajući pitanje da li su radnici svesni potencijalnih posledica ovog procesa.

Ova vest dolazi u jeku predizbornog perioda, dodatno podstičući političke i društvene tenzije u vezi s ovom situacijom.