Bizarno otkriće netaknute kućne muve u crevima čoveka šokiralo je lekare

Bizarno otkriće netaknute kućne muve u crevima čoveka šokiralo je lekare

Doktori u Misuriju bili su zbunjeni kada su uočili muvu u crevima čoveka tokom rutinskog pregleda debelog creva.

Slike snimljene tokom kolonoskopije i objavljene u American Journal of Gastroenterologi pokazuju netaknutu muvu unutar debelog creva čoveka.

Metju Behtold, šef gastroenterologije na Univerzitetu u Misuriju, rekao je za Indipendent da je on podstakao muvu i potvrdio da je mrtva.

63-godišnji pacijent rekao je lekarima da je konzumirao samo čiste tečnosti dan pre zahvata i da nije imao pojma kako mu je muva dospela u debelo crevo.

Rekao je da je dva dana pre zahvata jeo picu i zelenu salatu za večeru, ali se ne seća da mu je u hrani bila muva.

Nalaz je opisan kao „veoma redak nalaz kolonoskopije i misterija o tome kako je netaknuta muva našla put do poprečnog debelog creva“.

Poprečno debelo crevo je „najmobilniji“ i „najduži deo“ debelog creva. Beh je rekao za Indipendent da je muva mogla doći do nje tako što je ušla u telo pacijenta kroz usta ili rektum.

Rekao je da bi, ako bi muva ušla kroz usta, verovatno bila „razgrađena“ enzimima gornjeg dela digestivnog trakta i želudačne kiseline, što znači da to nije verovatno.

Međutim, rekao je i da je malo verovatno da je ušao kroz rektum.

„Ako je sa dna, otvor mora da je napravljen dovoljno dug da muva neotkrivena uleti u debelo crevo i nekako probije put do srednjeg dela debelog creva bez svetlosti u veoma zakrivljenom, debelom crevu“, rekao je on. izlaz.

Insekti mogu ući u digestivni trakt ako se konzumira hrana koja sadrži jaja ili larve insekata.

Ovo može dovesti do „crevne mijaze“, gde se larve muva hrane mrtvim ili živim tkivom osobe.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti rekli su da, dok neki zaraženi pacijenti nemaju simptome, drugi su prijavili „bol u stomaku, povraćanje i dijareju“.