Oglasila se udruženja poljoprivrednika koja nisu na sastanku, izvinjavaju se medijima

Oglasila se udruženja poljoprivrednika koja nisu na sastanku, izvinjavaju se medijima

Nekoliko poljoprivrednih udruženja koja učestvuju u protestima saopštilo je da nisu dobrodošli na pregovorima u Kisaču niti da imaju uticaj na to koji će mediji moći da prisustvuju razgovorima.

„Naše udruženje kao i ostali poljoprivrednici koji su podržali proteste nisu dobrodošli na pregovorima sa predstavnicima Vlade niti imaju  uticaj na odluke o prisustvu medija kao i na ostale odluke koje su bile u toku protesta“, navodi se u saopštenju udruženja Složni Pidikanci.

Povodom toga, navode da se izvinjavaju u ime svog i poljoprivrednika iz Banatskog Brestovca, Banatskog Novog Sela i poljoprivrdnog udruženja Stig Požarevac.

Na pregovorima u Kisaču poljoprivrednike će predstavljati četiri potpisnika organizatora protesta a to su Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja poljoprivrednika  Banata, Udruženje poljoprivrednih proizvodjača Subotice i Udruženje poljoprivrednika Aradac.

Podsećamo, na predlog Vlade Srbije većina predstavnika poljoprivrednika je odlučila da novinari N1, Nove S i 021 iz Novog Sada ne prisustvuju pregovorima vlasti i paora koji protestuju od 12. novembra.