Markus Rašford suspendovan za narednu utakmicu Lige šampiona protiv Galatasaraja

Markus Rašford suspendovan za narednu utakmicu Lige šampiona protiv Galatasaraja

UEFA je u petak potvrdila da će Markus Rašford, napadač Mančester junajteda, propustiti narednu utakmicu u Ligi šampiona protiv Galatasaraja nakon što je suspendovan na jednu utakmicu. Odluka je doneta nakon što je Rašford dobio crveni karton zbog „grube igre“ tokom utakmice protiv Kopenhagena, a VAR revizija potvrdila je odluku sudije Donatasa Rumsasa.

Rašford je isključen zbog izazova nad Elijasom Dželerom tokom poraza Junajteda 4-3 od Kopenhagena ranije ovog meseca. Menadžer Junajteda, Erik ten Hag, opisao je taj izazov kao „oštar“, dok je UEFA potvrdila odluku sudije nakon VAR revizije.

Ova suspenzija dolazi u ključnom trenutku za Mančester junajted, koji se bori za plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Sa trenutnim stanjem na dnu Grupe A sa tri boda, poraz od Galatasaraja u narednom meču bi ozbiljno ugrozio šanse Junajteda za dalje takmičenje.

Menadžer Erik ten Hag će se nadati da će drugi igrači preuzeti odgovornost, dok je danskog napadača Rasmusa Hojlunda ozbiljno pogodila povreda mišića tokom meča protiv Lutona prethodne pauze. Ten Hag takođe izražava nadu da će Mejson Maunt biti na raspolaganju za narednu utakmicu u Premijer ligi protiv Evertona, mada ima „problem“ koji će biti procenjen pre meča.

Osim Rašforda, Kristijan Eriksen je van terena zbog povrede kolena, a Džoni Evans ima problem sa butinom. Ipak, vraća se Luk Šo nakon povrede butine, a golman Andre Onana je takođe na raspolaganju nakon što je oporavljen od udarca dok je igrao za reprezentaciju Kameruna.