FIFA istražuje ometanje publike u sukobu Brazila i Argentine

FIFA istražuje ometanje publike u sukobu Brazila i Argentine

FIFA je pokrenula disciplinski postupak zbog nereda publike koji su doveli do odlaganja utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Brazila i Argentine na stadionu Marakana u četvrtak, javljaju mediji.

Navijači Brazila i Argentine počeli su da se bore iza jednog od golova tokom intoniranja himni, što je navelo policiju da napadne putnički kontingent sa izvučenim pendrecima.

Gostujući svetski šampioni, predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem, izašli su na terase da smire situaciju pre nego što su napustili teren na više od 10 minuta.

„FIFA može da potvrdi da je njena Disciplinska komisija otvorila postupak protiv Brazilskog fudbalskog saveza (CBF) i Argentinskog fudbalskog saveza (AFA)“, navodi se u saopštenju koje je preneo Bi-Bi-Si.

Argentina se suočava sa disciplinskim merama svetskog upravnog tela fudbala zbog „nereda publike“ i odloženog početka utakmice.

FIFA je dodala da je Brazil pod istragom zbog potencijalnog kršenja „člana 17“ disciplinskog kodeksa, koji se odnosi na održavanje reda i bezbednosti tokom utakmica.

Utakmica je počela posle dužeg odugovlačenja i Argentina je pobedila sa 1:0 golom defanzivca Nikolasa Otamendija u 63. minutu.