Zelenski: Ako Tramp ima konkretan mirovni plan, on može da ga podeli

Zelenski: Ako Tramp ima konkretan mirovni plan, on može da ga podeli

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski spreman je da se upozna sa „mirovnim planom“ bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, ako ga ima.

Zelenski je rekao da je spreman da razgovara sa Donaldom Trampom, koji je rekao da može „vrlo brzo“ da obezbedi mirovni sporazum za Ukrajinu.

„Spreman sam. Ako on ima vrlo konkretan mirovni plan, može da ga podeli sa mnom. Da, možemo da zaustavimo ovaj rat ako damo Donbas i Krim Rusiji. Po mom mišljenju, naša zemlja neće biti spremna za takvo mirovni plan. Ovo nije mirovni plan“, rekao je Zelenski.

Ranije je Zelenski ponudio Donaldu Trampu da dođe u Ukrajinu. On je rekao da mu „neće trebati više od 24 minuta da objasni predsedniku Trampu da ne može ništa da uradi u vezi sa ovim ratom, da obezbedi mir – preko Putina”.

Tramp je odgovorio da „ne bi odgovaralo” da sada ide u Ukrajinu, pošto Bajdenova administracija ima posla sa Kijevom, a on „ne bi želeo da stvara sukob interesa”.

U prošlosti, Zelenski je već pozvao Trampa da javno podeli svoje mirovne planove za brzi završetak rata koji je pokrenula Rusija.