Završena blokada Temerinskog mosta u Novom Sadu

Završena blokada Temerinskog mosta u Novom Sadu

Poljoprivrednici koji deveti dan protestuju u Novom Sadu oko podneva su traktorima blokirali Temerinski most. Blokada je trajala do oko 15 časova.

Blokada Temerinskog mosta je bila najavljena za 10 časova, ali su umesto toga nešto manje od sat vremena sporo vozili u krug u kružnom toku kod Rafinerije. Blokada je trajala do 15 časova.

Poljoprivrednici koji su blokirali magistralni put Kovin-Pančevo u Bavaništu kažu da neće biti popuštanja blokade do okončanja pregovora s premijerkom Anom Brnabić.

Poljoprivrednik Jovan Jovanov rekao je za N1 da se nadaju da će biti pomaka u pregovorima. Istakao je da neke stvari mogu da se reše samo kroz dijalog.

Ključni zahtevi poljoprivrednika su ukidanje akcize na beznin, uređenje berze i tržišta žitaricama i subvencije za 2024. godinu.

Za danas su najavljene blokade puta Pančevo – Kovin kod Bavaništa, Vlajkovac most na putu Beograd – Vršac, blokade na putu Novi Sad – Bačka Palanka na delu između Gložana i Čelareva, na putu Bački Petrovac – Silbaš, na putu Kikinda – Zrenjanin kod Aradca, na putu Zrenjanin – Novi Sad, Banatski Brestovac (put Kovin – Pančevo), Čenta, Stara Pazova (kod auto-puta), Bač (put ka Bačkoj Palanci), granični prelaz Srpska Crnja, Novi Žednik – Čantavir, Banatsko Novo Selo, Tovariševo, Sombor (Bezdanski put), Subotica Y krak, Pančevo – Zrenjanin kod raskrsnice Idvor – Sakule i na drugim mestima.

Predstavnici poljoprivrednika danas idu u Beograd na sastanak sa premijerkom Anom Brnabić . Ističu da plan nije da se donose bilo kakve odluke, već da se vidi kako bi išao dalji tok pregovora.