Aleksić: Policija upala u privatnu firmu da pomogne u kampanji protiv radnika Pošte u štrajku

Aleksić: Policija upala u privatnu firmu da pomogne u kampanji protiv radnika Pošte u štrajku

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je da je pretresanje kurirske službe „D Ekspres“ (D Express) od strane policije bio način da se „pomogne u kampanji režima protiv radnika ‘Pošte Srbije’ koji štrajkuju“.

„Policija nije upala u ‘Poštu’ da ispita korumpiranog direktora koga svi plaćamo, ali je zato upala u privatnu firmu poput reketaša, da pomogne u kampanji režima protiv radnika koji štrajkuju. Mogli bi da vide i čemu služi prislušni centar na 3. spratu ‘Pošte’“, napisao je Aleksić na društvenoj mreži Iks (X).

Kompanija „Junajted grupa“ (United Group), u koviru koje posluje „D Ekspres“, saopštila je da je Uprava kriminalističke policije neosnovano i po hitnom postupku izvršila pretres te kurirske službe, i ocenila da je to „do sada najstrašniji primer zloupotrebe institucija na koji se odlučila srpska vlast“.

Advokat Zdenko Tomanović rekao je za N1 da postupak ulaska Uprave krivične policije i Poreske policije u prostorije kompanije „D Ekspres“ nije u skladu sa zakonom, „jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji i nisu ostavili ni jedan jedini dokument“.

N1 piše da su se ranije u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Ekspres“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“.