Dvoje poginulih u ruskim raketnim udarima na jugu Ukrajine

Dvoje poginulih u ruskim raketnim udarima na jugu Ukrajine

Ruski projektil ubio je u sredu dva radnika hitne pomoći na jugu Ukrajine dok su gasili požar u napadu samo nekoliko minuta ranije, saopštili su ukrajinski zvaničnici, piše Rojters.

Najmanje još sedam osoba je ranjeno u udarima u regionu Zaporožja, u kojima su ruske snage ispalile tri projektila za oko pola sata, rekao je regionalni guverner Jurij Malaško.

On je rekao da je pogođen civilni objekat, ali nije naveo detalje i da su oštećene kuće, automobili i pomoćni objekti u blizini.

Spasioci su požurili na lice mesta nakon prvih štrajkova, ali je usledio novi napad, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

„Zaposleni u Državnoj službi za vanredne situacije već su bili na licu mesta za nekoliko minuta. Zatim su (ruski) osvajači ponovo udarili“, rekao je on i dodao da su dvojica ubijenih muškaraca starosti 31 i 34 godine.

On je rekao da su među ranjenima tri radnika Hitne pomoći i četiri civila.

Ukrajina kaže da je mnogo civila ubijeno u ruskim raketnim i bespilotnim napadima od ruske invazije punog obima u februaru 2022. Moskva, koja nije odmah komentarisala najnovije ukrajinske izveštaje, poriče da je ciljala civile.