Vojni sindikat Srbije podržao poštare u blokadi

Vojni sindikat Srbije podržao poštare u blokadi

Vojni sindikat Srbije pružio je snažnu podršku radnicima Pošte Srbije koji su u štrajku i poručio da nisu sami u svojoj časnoj borbi za dostojanstven rad vredan čoveka u 21. veku.

Svima ste nam očitali davno zaboravljenu lekciju o snazi radničkog kolektiva. Vi ste u radnom, a ne u robovlasničkom odnosu i isključivo od vaše volje zavisi da li ćete i pod kojim uslovima pristati da radite. Zato ne pomišljajte da odustanete , poručio je u otvorenom pismu poštarima Vojni sindikat Srbije.

U pismu podsećaju da su „sa istim predstavnikom poslodavca Zoranom Đorđevićem “ bili u gotovo identičnoj situaciji kad je bio ministar odbrane, više puta postavljajući zahteve za unapređenje materijalnog i socijalnog položaja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, pa ga „znaju kao zlu paru“.

Tada smo bili prevareni jer smo verovali – ispostavilo se – lažnim obećanjima, čije posledice itekako osećamo i danas. Ljudima koji predstavljaju Vojni sindikat Srbije, nuđeno je od tada ministra odbrane Đorđevića, da prodaju vojničku čast i izdaju svoje kolege za „malo ćara“, a tako što su im obećavane limuzine, sekretarice i druge lične privilegije kako bi sindikat odustao od svojih zahteva i povukao se iz javnih protesta, navodi Vojni sindikat.