Remi Čelsija i Mančester Sitija: Poketinov tim pokazuje napredak

Remi Čelsija i Mančester Sitija: Poketinov tim pokazuje napredak

Čelsijev remi 4-4 sa šampionom Premijer lige Mančester Sitijem u nedelju šalje snažan signal da se ekipa Maurisija Poketina, koja prolazi kroz promene, konačno stabilizuje nakon lošeg početka sezone.

Utakmica na Stamford Bridžu je bila dinamična, a Čelsi se tri puta vraćao nakon što je bio u zaostatku. Sitijev napadač Erling Haland je doveo goste u vođstvo iz penala, ali je Čelsi preokrenuo rezultat golovima Tijaga Silve i Rahima Sterlinga. Sitijev igrač Manuel Akanji izjednačio je rezultat, a potom je Haland ponovno doveo goste u vođstvo. Međutim, Čelsi nije odustajao, a Nikolas Džekson i Kol Palmer su postigli golove za domaćine, što je dovelo do konačnog rezultata 4-4.

Ovaj rezultat nije samo pozitivan za Čelsi zbog osvojenog boda protiv jakog protivnika, već takođe nagoveštava napredak ekipe pod vodstvom Poketina. Nakon lošeg perioda i katastrofalnih rezultata, pobeda od 4-1 protiv Totenhema i sadašnji remi s Sitijem mogu dati momčadi dodatni podsticaj.

Trener Maurisio Poketino izrazio je zadovoljstvo izvedbom svoje ekipe, nazivajući je „fantastičnom“. On je naglasio da ovakve performanse treba iskoristiti za budućnost. Čelsi se trenutno nalazi na 10. mestu na tabeli, ali takvi rezultati mogu pomoći u podizanju samopouzdanja ekipe i stvaranju pozitivne dinamike za naredne izazove.

I Pep Gvardiola, menadžer Mančester Sitija, bio je pun hvale za Čelsi, ističući da su fantastičan tim s iskusnim menadžerom i da grade nešto novo. Ovaj remi predstavlja i dobru reklamu za Premijer ligu, prikazujući uzbudljivu i dinamičnu utakmicu između dva jaka tima.