Novak Đoković počeo pobedom na Mastersu u Parizu

Novak Đoković počeo pobedom na Mastersu u Parizu

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, imao je uspešan start na Mastersu u Parizu, ostvarivši pobedu od 6-3, 6-2 nad Tomasom Ečeverijem u drugom kolu turnira. Đoković, koji je igrao svoj prvi meč u singlu od Dejvis kupa pre šest nedelja, potvrdio je svoj status na vrhu svetske teniske liste.

U meču protiv Argentinca Ečeverija, Đoković je prikazao izuzetno solidnu igru sa samo devet neiznuđenih grešaka i bez gubitka servisa tokom celog meča. Ova pobeda omogućila mu je da zadrži prednost od 580 bodova nad drugoplasiranim Karlosom Alkarazom.

Nakon meča, Đoković je izrazio zadovoljstvo svojom izvedbom, napomenuvši da, iako su neki delovi meča bili zaista dobri, drugi su gubili ritam. Sledeći protivnik Novaka Đokovića biće Holanđanin Talon Griekspor.

Treći teniser sveta, Daniil Medvedev, doživeo je poraz od Bugarina Grigora Dimitrova u drugom kolu Mastersa u Parizu rezultatom 6-3, 6-7(4), 7-6(2). Nakon meča, Medvedev je demantovao tvrdnje da je uputio nepristojan gest prema publici, istakavši da je samo pregledavao svoju ruku.

U ostalim mečevima, Stefanos Cicipas pobedio je Feliksa Ože-Alijasima, a sledeći protivnik mu je Aleksandar Zverev. Botik van de Zandšulp je pobedio Amerikanca Tomija Paula, dok je Aleks de Minaur ostao u borbi za mesto na turniru u Torinu, pobedivši Dušana Lajovića.

Francisko Čerundolo iznenadio je Norvežanina Kaspera Ruuda, dok je Hubert Hurkač pobedio Roberta Bautistu Aguta.

Ovi rezultati obećavaju uzbudljavajući nastavak Mastersa u Parizu, gde se svetski teniski asovi nadmeću za prestižnu titulu i bodove na ATP listi.