Sabalenka kritikuje VTA zbog uslova na sudu u Kankunu

Sabalenka kritikuje VTA zbog uslova na sudu u Kankunu

Prva teniserka sveta Arina Sabalenka rekla je da se ne oseća bezbedno igrajući na novoizgrađenim teniskim terenima u Kankunu, u Meksiku, gde je u nedelju počelo finalno VTA ​​finale sezone i za to svalila krivicu isključivo na VTA.

„Srećna sam što sam večeras uspela da ostanem koncentrisana, da prevaziđem uslove i da igram dobro“, rekla je Sabalenka u objavi na Instagramu u nedelju uveče nakon što je ugušila Mariju Sakari sa 6-0 6-1 na prvom danu grupne igre.

„Moram ipak da kažem da sam veoma razočaran VTA i dosadašnjim iskustvom na VTA finalu. Kao što sam rekao na svojoj večerašnjoj konferenciji za novinare, kao igračica se zaista osećam nepoštovano od strane VTA. Mislim da većina nas to čini. Ovo nije nivo organizacije koji očekujemo za finale.

„Da budem iskren, ne osećam se bezbedno dok se krećem na ovom terenu mnogo vremena, odskok uopšte nije konzistentan, a do juče prvi put nismo mogli da vežbamo na ovom terenu. prihvatljivo za mene sa toliko toga na kocki i toliko toga na kocki.“

Estadio Paradisus je završen tek vikend pre početka prestižnog turnira, na kojem nastupa osam najboljih singlova i dubl timova na svetu.

U e-poruci Rojtersu, VTA je saopštila da je zadovoljna što je po prvi put domaćin finala u Kankunu i da su organizatori uložili veliki trud kako bi stadion bio spreman na vreme.

„Tim je marljivo radio na ubrzanom vremenskom okviru usred vremenskih izazova kako bi osigurao da stadion i teren ispunjavaju naše stroge standarde učinka“, saopštila je VTA.

„Radujemo se ovoj nedelji koja je pred nama i igranju pred energičnim navijačima ovde u Kankunu.

Sabalenka, koja je u početku iznela zabrinutost pred terenima u intervjuu pre turnira i ponovo na konferenciji za štampu posle meča, naglasila je u svom Instagram postu da je njen problem isključivo sa VTA.

„Definitivno želim da pokažem svoju zahvalnost lokalnim organizatorima turnira, svima koji su izgradili teren u poslednjem trenutku i svima koji rade ovde na događaju“, rekla je ona.

„Znam da nisu oni krivi i želim da znaju, kao i svi meksički navijači, da ih volim i da ih cenim. Veoma sam srećan što sam u Meksiku, samo sam uznemiren zbog VTA i ovoga. situacija“.