Totenhem pobedio u gradskom derbiju i ostaće na vrhu Premijer lige

Totenhem pobedio u gradskom derbiju i ostaće na vrhu Premijer lige

U uzbudljivom londonskom derbiju, Totenhem je ostvario važnu pobedu protiv Kristal Palasa rezultatom 2:1 i zadržao svoju poziciju na vrhu tabele Premijer lige.

Unatoč gubicima tokom prelaznog roka, uključujući odlazak legende kluba Harija Kejna, Totenhem pod vođstvom australijskog trenera Angea Postekoglua nastavlja da igra izuzetno dobro. U ovom gradskom derbiju, domaćin je bio bolji rival u prvom poluvremenu, ali je ekipa Totenhema pokazala svoj kvalitet i trenutnu formu.

Kristal Palas je imao priliku za ranu prednost već u šestom minutu, ali je golman Vikario odbranio udarac Džordana Ajeva. Portugalski golman Totenhema ponovo se istakao minut kasnije kada je odbio pokušaj Eduarda.

Totenhem je uzvratio napadima, a Džejms Medison je imao priliku da postigne gol u 11. minutu, ali njegov udarac završio je pored stative.

Ključni trenutak na meču dogodio se u 53. minutu kada je Vard iz Kristal Palasa nespretno intervenisao i postigao autogol. Ovaj trenutak je dao prednost gostima i pružio im dodatnu sigurnost.

U 66. minutu Totenhem je uspeo da udvostruči svoju prednost, kada je Džonson asistirao Sonu, a Korejac je bio precizan.

Iako je Kristal Palas postigao gol u četvrtom minutu nadoknade preko Ajuva, gol je priznat nakon VAR provere, iako je lopta prethodno pogodila njegovu ruku.

Ovom pobedom, Totenhem ostaje na vrhu tabele Premijer lige, pokazujući da su i dalje ozbiljni konkurenti za titulu u ovoj sezoni.