Vučić: Priština nije prihvatila predlog petorke – neće da formira ZSO

Vučić: Priština nije prihvatila predlog petorke – neće da formira ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sutrašnji razgovori u Briselu neće biti laki, ali da očekuje da će razgovori proteći u dobroj atmosferi.

„Nema tu ni lepih stvari ni lakih sastanaka. Uvek jedva čekam da se vratim iz Brisela u Beograd, kao što oni jedva čekaju da ne gledaju ni mene ni Kurtija. Moj posao je da čuvam građane naše zemlje i da branim prava našeg naroda“, rekao je Vučić.

Uoči odlaska na razgovore u Brisel, Vučić je rekao da je iz Prištine poslata poruka da ZSO uopšte nije tema.

Međutim, dodao je da će se koristiti Banjska i sve ostalo kako bi se Srbiji nešto prebacilo.

“Ali ne mislim da evropski lideri mogu da budu slepi i gluvi da Kurti sakrije činjenicu da nikada neće formirati ZSO“, rekao je VučićVučić ističe da će Albanci naći bezbroj razloga da odbiju inicijative Srba za održavanje izbora.

„Moram da uverim naš narod da imaju ozbiljno rukovodstvo i donosićemo najbolje odluke kako bismo sačuvali Srbiju i interese naše zemlje“, kaže on i dodaje da je situacija za nas drastično otežana posle Banjske, kao i od strane Albanaca i određenih faktora u međunarodnoj zajednici, tako i od nekih u Beogradu.

„Čak i kada ništa ne znaju, govore samo:,,Kriv si Vučiću!“ I da nije bilo Banjske, našli bi nešto drugo. Kako god oni tobož osuđivali Kurtija, oni su priznali „nezavisno Kosovo“. To nikada neće povući“ – ističe on.

U četvrtak će u Briselu predsednik Srbije imati susrete sa Šarlom Mišelom, Žozepom Boreljom, Miroslavom Lajčakom i velikom evropskom trojkom: predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i italijanskom premijerkom Đorđom Meloni.