Srbija pobedila Crnu Goru sa 3:1, borba za plasman na EP ostaje napeta

Srbija pobedila Crnu Goru sa 3:1, borba za plasman na EP ostaje napeta

Nakon borbe i mnogo bolje igre u drugom poluvremenu, reprezentacija Srbije ostvarila je važnu pobedu nad Crnom Gorom rezultatom 3:1. Za plasman na završni turnir, Srbiji će biti potreban još jedan bod u predstojećem duelu sa Bugarskom.

Srbija je krenula ofanzivno i povela rano u meču. Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, postigao je sjajan gol u 9. minutu, sa 14 metara udaljenosti. Iako je to bio evrogol, Srbija nije uspela duplirati prednost, iako je imala nekoliko šansi da poveća prednost tokom prvog poluvremena.

Crna Gora se izjednačila u 35. minutu, nakon što je Stefan Jovetić postigao lep gol udarcem izvan šesnaesterca, koristeći kontru nakon slobodnog udarca Srbije.

U drugom poluvremenu, Srbija je napravila dvostruku izmenu, uvevši u igru Sergeja Milinković-Savića i Filipa Kostića, te je snažno pritisnula Crnu Goru. Pritisak se isplatio kada je Aleksandar Mitrović postigao drugi gol za Srbiju u 73. minutu, a kapiten Dušan Tadić dodao još jedan u 77. minutu.

Ova pobeda čuva nade za plasman na završni turnir, ali Srbija će morati da se bori za svaki bod u narednom duelu sa Bugarskom. Navijači će biti u nadi da će reprezentacija nastaviti sa ovako dobrim igrama u preostalim kvalifikacionim mečevima.