Cvijić: Milenkovićevu likvidaciju naručio neko iz vlasti

Cvijić: Milenkovićevu likvidaciju naručio neko iz vlasti

Tokom gostovanja u „Utisku nedelje“, novinar nedeljnika NIN, Vuk Cvijić, otkrio je da je policijski inspektor Slobodan Milenković izjavio da ima saznanja o tome da je „neko iz vlasti naručio plaćanje njegove likvidacije“, ali da još uvek čeka potvrdu imena osobe koja je to naručila.

Ovo izlaganje dolazi nakon što je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa inspektora Milenkovića, objavila da je plaćeno 500.000 evra za njegovu likvidaciju, zajedno sa sumnjom da je isto toliko plaćeno za likvidaciju inspektora Dušana Mitića.

Cvijić je dodao da će inspektor Milenković obavestiti nadležne organe o novim informacijama i imenu osobe koja je navodno platila za njegovu likvidaciju, kao i o sumnji po čijem nalogu je to plaćeno.

Na pitanje voditeljke da li je u svojoj izjavi Milenković pomenuo kontroverznog biznismena sa Kosova, Zvonka Veselinovića, Cvijić je naveo da su te informacije prvobitno objavili prorežimski tabloidi i da smatra da je celokupna situacija čudna. Cvijić je naglasio potrebu za ozbiljnim istraživanjem informacija koje je dao inspektor Milenković i ukazao na ulogu medija u ovom slučaju.

Ova situacija izazvala je pažnju i kontroverze u javnosti, a istraga o navodnim plaćanjima za likvidaciju inspektora je u toku.