Najviši američki general preduzima korake da zaštiti porodicu nakon Trampovih komentara

Najviši američki general preduzima korake da zaštiti porodicu nakon Trampovih komentara

Odlazeći američki predsednik Zajedničkog štabova Mark Mili rekao je u sredu da će preduzeti mere da zaštiti svoju porodicu nakon što je bivši predsednik Donald Tramp sugerisao da je ovaj bio u dosluhu sa Kinom u delima za koje je rekao da bi opravdala smrt.

Tramp je prošle nedelje kritikovao Milijevo ponašanje u haotičnom povlačenju američkih trupa iz Avganistana 2020. godine i rekao, bez pružanja dokaza, da se „ispostavilo da je ovaj tip ‘osvešćena’ (Woke) olupina sa kojim se, ako je izveštavanje ‘lažnih’ medija tačno, zapravo bavio Kinom i prenosio im planove predsednika Sjedinjenih Američkih Država“.

„Ovo je čin toliko stravičan da bi, u prošlim vremenima, kazna bila SMRT!“ Tramp je rekao 22. septembra na svojoj platformi Truth Social. Mili je preuzeo ulogu predsedavajućeg u oktobru 2019. tokom Trampovog predsedništva i trebalo bi da se povuče 30. septembra.

Upitan o komentarima tokom intervjua za CBS 60 minuta, Mili je u snimku objavljenom u sredu rekao: „Veran sam i odan ustavu Sjedinjenih Država 44 i po godine.“

Dodao je: „Imam adekvatne mere predostrožnosti. Voleo bih da ti komentari nisu dati, ali jesu. I preduzeću odgovarajuće mere da osiguram svoju bezbednost i bezbednost moje porodice“.