Mega jubilarnu sezonu počinje sa timom mlađim od 20 godina u proseku

Mega jubilarnu sezonu počinje sa timom mlađim od 20 godina u proseku

Košarkaški klub Mega ove sezone obeležava jubilej – 25 godina od osnivanja, a u sezonu ulazi sa timom čiji je prosek godina manji od 20.

Za četvrt veka postojanja Mega je postala je svojevrsni rekorder, klub koji je van američkog kontinenta imao najviše draftovanih igrača u NBA – čak 15 i u svetskim okvirima postao veoma cenjen i prepoznatljiv u radu sa mladim košarkašima.

Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu takmičilo se deset bivših igrača Mege, od kojih su trojica osvojili srebrnu medalju sa Srbijom, dok će u narednoj NBA sezoni nastupiti devetorica igrača koji su u prošlosti branili boje Mege.

Jedanaestu sezonu u ABA ligi Mega će po tradiciji započeti kao najmlađi tim, ne samo u regionu, već u čitavoj Evropi ako gledamo najviši rang takmičenja.

„Prosek godina naše ekipe je 19,9, mlađi smo nego prošle sezone. Već smo navikli na taj rizik da talentovanim, ali i neiskusnim igračima pružamo šansu na velikoj sceni. Imaju naše poverenje, koje je ove sezone možda i najveće do sada imajući u vidu da će najiskusniji košarkaš u timu biti naš povratnik i kapiten Uroš Plavšić koji dolazi posle završenog koledža u SAD“, rekao je Goran Ćakić, koji već 11 godina obavlja funkciju generalnog menadžera Mege.

Govorio je i o Nikoli Topiću koji je na pozajmicu došao iz Zvezde.

„Drago nam je što je Topić član Mege ove sezone. Desile su mu se sjajne stvari kroz minulu polusezonu koju je imao u OKK Beogradu. Osvojio je i zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope i zasluženo poneo MVP titulu šampionata. Iako je izuzetno mlad, pokazuje veliki stepen smirenosti i zrelosti na terenu za svoje godine. Uveren sam da je Mega prava sredina za njega, a da će on svojim radom i igrama tokom sezone učiniti sebe i svoje saigrače još boljim“, istakao je Ćakić.